mamaplus

Noi detalii în cazul bebelușului de trei săptămâni înecat într-o cada cu apă

-
//
19.10.2022

Tragedie cu multe semne de întrebare, într-o familie din raionul Hâncești. Un copil de nici o lună a murit, după ce s-ar fi înecat într-o cadă cu apă. Părinții le-au spus anchetatorilor că au scăldat bebelușul, apoi s-au culcat, iar când s-au trezit, l-au găsit fără suflare în cada cu apă, informează tv8.md. Pe acest caz a fost pornită o anchetă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tragedia s-a produs, acum două zile, în localitatea Bujor, din raionul Hâncești. Părinții copilului, o tânără de 18 ani și soțul ei de 23 de ani, se aflau în ospeție la o rudă, ei fiind din raionul Râșcani. Aceștia le-au spus polițiștilor că după ce au scăldat copilul, s-au culcat, iar la scurt timp s-ar fi trezit cu bebelușul, care nu dădea semne de viață, în cada cu apă. Potrivit secretarei de la primăria din localitatea, mama bebelușului este originară din satul Bujor și a venit în localitatea de baștină pentru a-i face certificat de naștere copilului. 

„Au fost joi ori vineri la mine s-au adresat părinții copilului că tata are viza de reședință la Onești și mama are la Bujor, dar nici nu am știut pentru că ea de copilă e plecată cu mama ei și cu o soră la Căușeni, acolo a învățat. Ea a născut copilul și la Râșcani nu le-au înregistrat nașterea și ei au venit aici. Au vrut să înregistreze și căsătoria, pentru că nu aveau actele în ordine și a rămas ca să aducă actele în ordine și să vină să le întocmesc adeverința de naștere și căsătoria”.

Femeia a rămas îngrozită de cele întâmplate.

„Ne-am despărțit atunci și atât, ieri când am auzit am rămas portret. Nu pot să-mi dau seama, dacă era la mijlocul amiezii, parcă ar fi trebuit să fie toți pe lângă dânsul, când e noaptea e noaptea, dar care e situația eu nu știu”.

Poliția a pornit un dosar penal. Anchetatorii, urmând să descâlcească ițele în acest caz și să stabilească, dacă părinții spun adevărul.