mamaplus

Ninsori prognozate de Crăciun în țară. Meteorolog: Un val de aer polar

-
//
04.01.2024

Un val de aer polar urmat de un ciclon sudic va ajunge în R. Moldova, începând cu data de 7 ianuarie.

mamaplus

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, pe alocuri ar putea viscoli, iar poleiul și ghețușul vor fi la ordinea zilei, transmite radiomoldova.md.

„Începând cu data de 7 până pe 11 ianuarie vom avea o pătrundere de aer polar, ce ne va aduce vreme destul de rece. Totodată, în intervalul 7-9 ianuarie, vom avea și pătrunderea unui ciclon sudic. Acest lucru ne va condiționa să avem vreme mai posomorâtă la început, sub formă de ploaie, care, treptat, odată cu pătrunderea aerului polar, se va transforma în lapoviță și ninsoare”, a precizat Ghenadie Roșca.

Ghenadie Roșca a precizat că dacă vremea se va schimba brusc, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, va emite o avertizare de condiții nefavorabile pentru intervalul 7-9 ianuarie.

Tot în perioada menționată, aerul polar va ajunge și în România, aducând temperaturi scăzute, lapoviță și ninsoare. În prima parte a săptămânii viitoare, minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius, în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice.