mamaplus

Nereguli, depistate de ANSA în unele tabere de odihnă din Moldova

-
//
03.07.2024

În perioada mai-iunie 2024, inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au realizat controale pentru verificarea nivelului de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2024.

mamaplus

Așadar, în rezultatul controalelor efectuate au fost depistate mai multe neconformități, transmite Știri.md.

Este vorba despre:

- Lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile;

- Lipsa ordinului privind stabilirea Comisiei de triere;

- Meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică;

- Lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare;

- Lipsa carnetelor medicale pentru personalul angajat din blocul alimentar, dar și a cursului de instruire în materie de igienă pentru aceștia etc.

În acest sens, inspectorii ANSA au întocmit procese-verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților.

Astfel, în perioada iunie-august 2024, pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 79 de tabere, dintre care 33 staționare şi 46 cu sejur de zi.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va monitoriza, și în continuare, nivelul de corespundere a taberelor de odihnă și de întremare a copiilor și adolescenților pentru sezonul estival 2024.