mamaplus

Nenorocire la Edineț. Un copil de doar trei ani și bunica sa au ars noaptea trecută, după ce le-a luat foc casa

-
//
09.11.2022

O femeie de 60 de ani și un copil de trei ani, nepotul acesteia, au decedat în noaptea de marți spre miercuri în satul Șofrîcani, din raionul Edineț. Potrivit poliției, casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări, iar la venirea pompierilor victimele au fost găsite carbonizate.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Edineț, Svetlana Talpă, a declarat pentru Replica Media că apelul la 112 a fost înregistrat aproximativ la ora 00:10. Cel care a solicitat ajutor a fost primarul satului, care a comunicat că o casă din Șofrîcani a luat foc.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ de urmărire penală, conducerea subdiviziunii, o echipă de pompieri și medicul legist.

Aceștia au constatat că în casa de locuit în care a izbucnit incendiul a fost depistat cadavrul carbonizat al unei femeie de 60 de ani și cadavrul carbonizat a nepotului, un băiețel de 3 anișori.

Liliana Pușcașu, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, la sosirea pompierilor focul a afectat în totalmente locuința, chiar și la momentul alertării pompierilor incendiul era deja într-o fază avansată de răspândire.

Focul a fost localizat la ora 01:00 și lichidat complet la ora 08:37.

În prezent se petrec toate acțiunile necesare întru stabilirea tuturor circumstanțelor și primirea unei decizii legale pe caz.

Cauza izbucnirii incendiului se stabilește.

mamaplus
mamaplus