mamaplus

Neglijența ucide: 8 copii morți și alți 76 traumatizați în această vară. Mesajul Poliției către părinți

-
//
20.08.2020

Neglijența, lipsa de supraveghere permanentă sau lipsa de comunicare între părinţi şi copii duce la adevătate tragedii. Datele Inspectoratului General al Poliției arată că, pe parcursul lunilor iunie și iulie 2020, 76 de copii din Republica Moldova au fost traumatizați, iar alți opt au decedat. Cele mai multe tragedii au avut loc la sate, unde au fost înregistrate 55 de cazuri.

Printre cauzele traumatizărilor se numără accidentele rutiere, intoxicațiile cu pesticide, cu alimente sau cu medicamente, căderea de la înălțime, căderea în bazinele cu apă, arsurile termice, înecurile etc.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente, oamenii legii îndeamnă părinții să aibă grijă de copii prin supravegherea permanentă a acestora.

„Dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar ca micuțul să știe cum să acționeze. Interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau lângă carosabil, explicați-le că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă, sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute”, sunt sfaturile Poliției.