Natalia Vodianova vorbește deschis deapre menstruație

Natalia Vodianova vorbește deschis deapre menstruație

-
//
18.08.2017

Natalia, în vârstă de 35 de ani, nu este doar un supermodel, dar și o super mamă. Aceasta educă 5 copii și, în același timp, are timp să-și continue cariera și actele de caritate. Recent, Natalia a devenit membru al consiliului de directori al aplicației mobile Flo, care ajută femeile să urmărească ciclul menstrual, să planifice sarcina și să monitorizeze sănătatea în general.

Natalia Vodianova vorbește deschis deapre menstruație

Pe Instagram, Vodianova a scris o postare informativă în care a început să vorbească despre menstruație și problemele cu care se confruntă femeile în timpul acestui proces. Modelul le cere femeilor să nu se rușineze să vorbească pe această temă, deoarece menstruația este "o parte integrantă a naturii noastre feminine".

"E de ajuns! Să nu ne ascundem, să nu tacem, nu avem nevoie de desconsiderare ipocrită sau să fim împotriva subietelor în exces despre acest subiect important, care afectează viața și bunăstarea femeilor în fiecare lună - vorbesc despre menstruație. Lunar, aceasta este o parte integrantă a naturii noastre feminine, parte a ceea ce formează nașterea unei noi vieți. De ce trebuie să fim jenate? Cu toată responsabilitatea, și chiar un pic mândră, vreau să anunț astăzi că am decis să mă alătur Consiliului de Directori @flotracker, cea mai simplă și mai sigură modalitate de a nota menstruația, dar și cea care ne permite să ne monitorizăm starea de sănătate și metodele de profilaxie. Platforma FLO este proiectată pentru a ajuta femeile din fiecare țară și cu orice cultură, să fie mai responsabile față corpul lor, de sănătate, să se accepte și să nu se rușineze de acest lucru.„, a declarat Vodianova.

Natalia Vodianova vorbește deschis deapre menstruație

Natalia a menționat că în multe țări produsele de igienă personală sunt încă un lux, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea diferitelor boli:

"Din cauza menstruației, în  Kenya aproximativ un milion de fete pierd șase săptămâni de studii timp de un an. În Nepal, această cifră atinge 41%. În Bangladesh, 73% din angajații fabricilor nu lucrează în timpul menstruației. Doar 12% dintre femeile și fetele din India au acces la tampoane. Și drept consecință, în aceeași India, 70% din decesele asociate cu boli ale sistemului reproductiv feminin apar datorită unei igiene proaste în timpul menstruației. Până în prezent, absorbantele din aproape întreaga lume sunt considerate bunuri de lux și sunt supuse unor taxe sporite. Toate acestea necesită discuții și decizii. Cu toate acestea, problemele de sănătate în majoritatea cazurilor sunt cauzate doar de informații insuficiente. Prin urmare, scopul principal pe care îl urmărim în FLO este informarea. Îmi place că este o comunitate închisă exclusiv de sex feminin, unde putm discuta în siguranță și anonim chestiuni legate de maternitate, sănătate, sex", a menționat modelul.

Natalia Vodianova vorbește deschis deapre menstruație

Sursa: Mamaplus.MD