mamaplus

Motivul șocant pentru care un student a decis să-și amputeze picioarele

-
//
20.03.2024

Un tânăr student din Taiwan a decis să-și amputeze picioarele în speranța că va încasa suma de 1,3 milioane de dolari de la firmele de asigurare. El a obținut doar 7.200 de dolari pe care trebuie să îi restituie, a fost arestat și este suspectat de fraudă.

mamaplus

Conform Biroului de Investigații Penale din Taiwan, individul de 23 de ani, prezentat drept Zhang, a stat cu picioarele într-o găleată cu gheață carbonică preț de peste 10 ore pentru ca planul său să funcționeze, transmite adevarul.ro.

Aceeași sursă a transmis că tânărul s-a lăsat convins de un prieten, Liao. 

Prietenul său, tot de 23 de ani, suferise pierderi în urma tranzacționării de criptomonede și l-a determinat pe Zhang să semneze un act legal prin care se obliga să achite suma de circa 800.000 de dolari, au declarat anchetatorii. 

Potrivit presei locale Taiwan News, pentru a-l convinge pe tânăr, Liao i-a spus acestuia că este căutat de gangsteri. 

În noaptea de 26 ianuarie 2023, cei doi au pornit într-o plimbare cu motocicleta prin capitala Taiwanului, intenționând să susțină că Zhang a suferit degerături în urma deplasării din acea seară, au spus anchetatorii. 

Cu câteva zile înainte, tânărul a încheiat o serie de asigurări scumpe de viață, de călătorie și de accidente, au precizat procurorii. Ulterior, după plimbarea nocturnă, Zhang și-a băgat picioarele în gheață carbonică și a fost spitalizat. 

Însă, planul său „scârțâia”, întrucât medicii și-au dat seama că degerăturile sale nu erau cauzate de vreme. 

„Având în vedere că Taiwanul este o regiune subtropicală, cazurile de degerături grave care necesită amputare sunt nemaiîntâlnite ca urmare a condițiilor climatice naturale", a transmis biroul. 

Deși i-au amputat picioarele, medicii au semnalat cazul oamenilor legii. În luna noiembrie, autoritățile au găsit găleata de plastic folosită de tânăr, o cutie albă de polistiren pentru gheață carbonică, opt telefoane mobile și o tabletă. 

Pe data de 17 ianuarie cei doi au fost arestați și sunt acuzați de fraudă și complicitate la vătămare corporală gravă. 

Presa locală, citând procurorii, a relatat că tânărul a încasat suma de 7.200 de dolari de la un asigurător, însă banii vor fi confiscați.