mamaplus

Moș Crăciun va porni în curând la drum! Cum poate fi urmărit traseul lui

-
//
17.12.2019

Cea mai frumoasă noapte din an este foarte aproape! Ne pregătim să dăm startul sărbătorilor de iarnă și ne declarăm deja pregătiți să îl așteptăm pe Moș Crăciun. Pentru că vrem să știm în fiecare moment pe unde se află Moș Crăciun, putem să-i urmărim întreaga aventură în regim online AICI.

Nu te grăbi însă, pentru că în acest an, călătoria lui Moș Crăciun poate fi urmărită live din 24 decembrie, începând cu ora 11.00.

Astfel, până la momentul în care vor deschide cadourile, copiii și adulții pot să urmărească călătoria lui Moș Crăciun în întreaga lume cu ajutorul Comandamentului pentru Apărare Aerospațială Nord-Americană (NORAD) și a Google Earth. 

După ce a verificat de mai multe ori lista cu copiii care au fost cuminți, iar cadourile sale au fost încărcate în sanie de elfii care îl ajută la Polul Nord, Moș Crăciun pornește cu renii săi încrezători în călătoria de aproximativ 510 milioane de kilometri, având o viteză de aproximativ 2 900 de kilometri pe secundă. În 24 de ore, Moș Crăciun trebuie să viziteze 390 de mii de case pe minut – sau 6 424 pe secundă. Însă, cu toate astea, Moșul chiar ajunge în fiecare casă în noaptea de Crăciun.

El își începe călătoria în Pacificul de Sud, prima sa oprire fiind în Kiribati, o colecție de 32 de atoli în Oceanul Pacific. În continuare va merge să ofere cadouri copiilor din Noua Zeelandă, apoi celor din Australia și în Japonia. Urmează pe rând Asia, Africa și Europa, încheind cu Canada, SUA, Mexic și America de Sud.