mamaplus

Momentul în care un bărbat riscă totul pentru a salva un copil

-
//
23.08.2024

Felipe David Souza, un migrant brazilian din Spania, a devenit erou după ce a salvat un copil agățat de un balcon din Alicante. La 29 de ani, Souza și-a riscat propria viață pentru a-l aduce în siguranță pe băiețel.

mamaplus

Felipe David Souza, orginar din Brazilia, a devenit erou după ce a riscat propria viață pentru a salva un copil care atârna periculos de pe un balcon de la etajul al doilea în Alicante. La vârsta de 29 de ani, Souza a acționat fără ezitare după ce a auzit țipete și a observat mulțimea panicată de pe strada de dedesubt, transmite adevarul.ro.

Mulți dintre cei adunați pe stradă arătau agitați spre balconul de lângă locul unde Souza lucra. „Am văzut un băiețel cu jumătate din corp afară”, a declarat Souza reporterilor. Copilul de șase ani, care suferă de autism, stătea speriat pe balustrada balconului, cu un picior suspendat peste marginea de câțiva metri. Mulțimea de jos striga disperată, încurajându-l să se întoarcă înapoi în apartament.

O înregistrare video surprinde momentul în care Souza se balansează rapid peste balustrada balconului, ținându-se strâns de ea în timp ce se deplasează pe cornișa îngustă către copil. „Am făcut-o fără să mă gândesc”, a spus el.

Proprietara unei cafenele din apropiere, Inés Su, a urmărit cu îngrijorare de jos. Vecinii au sunat la poliție și au pus perne pe stradă, pregătiți pentru orice eventualitate. „Toți aveam inima în gât”, a spus ea.

Aflat la înălțime, Souza se temea că abordarea sa ar putea speria copilul. „Mă uitam fix la copil pentru a-l menține calm, sperând să nu se miște”, a spus el. „Este o distanță scurtă, dar mi s-a părut atât de lungă”,a adăugat brazilianul devenit erou în Spania.

Înregistrarea video îl surprinde pe Souza apropiindu-se cu calm de copil, apucându-l ușor de cămașă și ghidându-l înapoi peste balustradă. Un oftat de ușurare a răsunat din mulțimea de jos, care a izbucnit în aplauze.

Souza a spus că a primit mulțumiri de la părinții șocați, care i-au explicat că băiatul a reușit să deschidă fereastra și să iasă afară în câteva secunde. Vecinii au precizat că era vorba de o familie de turiști francezi.

„Sunt foarte fericit că micuțul este în siguranță”, a spus Souza.

Un act eroic

Joi, un oficial al consiliului municipal din Alicante i-a spus lui Souza că municipalitatea intenționează să-i recunoască curajul într-o ceremonie de premiere în noiembrie.

„Ți-ai riscat viața pentru a o salva pe cea a minorului”, i-a spus consilierul Julio Calero, descriind intervenția lui Souza drept un «act eroic de o valoare incomensurabilă».

Souza trăiește în Spania de nouă ani, conform declarațiilor sale pentru site-ul local de știri Información.es.

„Desigur, am suferit din cauza rasismului în mai multe rânduri de când am sosit, dar nu poți să acorzi atenție acestor lucruri”, a spus el.

Cu toate acestea, nu are nicio îndoială că ar face aceeași alegere dacă s-ar mai confrunta vreodată cu aceeași situație. „Desigur, aș face-o de 50 de ori dacă ar trebui. Și eu sunt părinte, așa că nu mă puteam gândi decât la cât de mult îmi doream să nu i se întâmple nimic rău copilului.”, a spus el.