În Moldova va fi activ promovat agroturismul

În Moldova va fi activ promovat agroturismul

-
//
16.06.2016

În Republica Moldova va fi promovat mai activ agroturismul, informează NOI.md.

În Moldova va fi activ promovat agroturismul

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, dezvoltarea şi promovarea agroturismului în Republica Moldova a fost subiectul unei mese rotunde care a avut loc la sediul instituției. La eveniment a participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, viceministrul Vasile Luca, directorul adjunct al Oficiul Național al Viei și Vinului, Vladimir Grosu, directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, directorul general al CIE „Moldexpo”, Arcadie Andronic, și reprezentanți ai agențiilor de turism.

În cadrul întrunirii a fost discutată situaţia actuală privind dezvoltarea şi promovarea agroturismului în Republica Moldova și a fost prezentată activitatea Agenţiei Turismului privind dezvoltarea turismului rural.

Eduard Grama a constatat cu regret că o bună parte din populația Republicii Moldova nu cunoaște atracțiile turistice ale țării și nu a vizitat alte regiuni decît cea de baștină.

Ministrul Agriculturii a menționat că potențialul țării în domeniul turismului nu este valorificat pe deplin, în special la turismul rural. Potrivit oficialului, împreună cu Agenția Turismului, Ministerul își propune să dezvolte acest sector, iar un prim pas ar fi elaborarea unui plan de acțiuni.

La rîndul său, directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a menționat că instituția își propune să elaboreze o lege a turismului rural care ar putea să ofere unele facilități subiecților din mediul rural în oferta serviciilor nonagricole pentru a-i cointeresa pe agenții economici să investească în agroturism. Potrivit lui Rusu, practica din alte state demonstrează că există o multitudine de beneficii.

Sursa: NOI.md