mamaplus

În Moldova scade numărul cazurilor de infecții respiratorii acute

-
//
05.03.2024

Conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, se atestă o scădere continuă a numărului de cazuri de infecții respiratorii acute la nivel național.

mamaplus

Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 7.359 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii. Datele indică o scădere de 21,6% față de săptămâna precedentă de monitorizare și o descreștere de 23,4% comparativ cu perioada similară a sezonului anterior, transmite tvrmoldova.md.

În total, au fost înregistrate 71 de cazuri de gripă sezonieră, mai puțin cu 37,7% față de săptămâna precedentă de monitorizare.

Totodată, au fost înregistrate 127 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 44 în regiunea transnistreană), cu o descreștere de 13,3% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. La copii au fost raportate 11 cazuri din numărul total.

ANSP reiterează necesitatea respectării măsurilor de protecție și de prevenire a infecțiilor respiratorii. În cazul apariției primelor simptome, adresați-vă medicului de familie.