mamaplus

Moldova, invitată de onoare la Salonului Internațional de Carte Bookfest

-
//
24.05.2024

Republica Moldova este țara invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a. Evenimentul va avea loc la București, Romexpo, în perioada 29 mai-2 iunie, scrie stiripesurse.md.

mamaplus

Sergiu Prodan, ministru al culturii al Republicii Moldova, a remarcat că este pentru prima dată când Moldova participă la un salon de carte internațional în calitate de țară-invitată de onoare.

Victor Chirilă, ambasadorul Republici Moldova în România, spune că deși Bookfest este o idee care s-a născut la București, este și sărbătoarea Republicii Moldova, unde se organizează în fiecare an Bookfest de Ziua Limbii Române, pe 31 august. Ambasadorul spune că este o onoare ca Moldova să fie invitată de onoare la București, după state precum Germania, SUA, Japonia, Italia și altele. Crede că de fapt invitata specială este limba și cultura, care este comună.

Lidia Bodea, vicepreședinta Asociației editorilor din România, a spus că s-a dorit mult timp ca să fie Moldova în centrul târgului de carte. În opinia sa, între scriitori, cel puțin deocamdată, între artiști în general, nu există granițe și se simt ca parte a aceleiași culturi.

Ea a adăugat că la eveniment vor participa 200 de expozanți, 150 de edituri din România și Moldova. În cadrul Salonului vor avea loc peste 40 de evenimente pentru public. Acestea pot fi găsite în catalogul online și materialele informative de la târg. Se continuă tradiția unor dezbateri, discuții, evenimente care trec dincolo de tipul obișnuit de eveniment de lansare de carte și autografe. Va avea loc o dezbatere despre importanța votului, deoarece e un an electoral, o dezbatere cu privire la profilul ideal pe care ar trebui să-l valideze un candidat la președinție. Evenimente pentru copii și tineri.

Evenimentele Republicii Moldova ca țară invitat vor avea loc atât la stand, cât și la cele mai importante scene din cadrul Salonului.

Târgul începe în fiecare zi la ora 10.00 și se închide la ora 20.00. În zilele de weekend se va închide la 21.00.