mamaplus

În Moldova începe imunizarea cu doza a patra anti-COVID-19. Ce vaccin va fi disponibil

-
//
20.07.2022

Cea de-a doua doză booster ar putea fi aplicată începând cu săptămâna viitoare, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Potrivit ei, va fi utilizat vaccinul Pfizer şi, cel mai probabil, la etapa inițială se va da prioritate cetățenilor vârstnici şi celor cu maladii cronice.

Totodată, Ala Nemerenco a menționat că autoritățile sunt gata să facă față noului val de infectări.

„Consiliul Național pentru Imunizări au dat undă verde pentru aplicarea dozei booster II. La momentul de față, ei specifică partea tehnică ca să fie foarte clar ce tip de vaccin se utilizează, care este doza, care sunt categoriile prioritare. Recomandările OMS sunt să se dea prioritate persoanelor cu comorbidități, persoanelor mai în vârstă de 60 de ani.

Avem paturi pregătite paturi absolut în toate spitalele. Noi le deschidem gradual după o schemă anumită a Ministerului Sănătății. Pentru copii am trecut deja şi la Spitalul Clinic de copii „Valentin Ignatenco”. Şi nu avem nici o problemă acum la asigurarea cu echipamente de protecție şi medicamente”, a spus Ala Nemerenco.

Menționăm că, în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Pe parcursul ultimei săptămâni au fost depistate circa 3.000 de cazuri noi de infectări, iar municipiul Chişinău este pentru a doua săptămână consecutiv sub cod portocaliu la incidența numărului de cazuri raportat la populație.