mamaplus

În Moldova gazele naturale se ieftinesc din toamnă

-
//
25.08.2020

Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale, începând cu această toamnă. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că despre aceasta a fost anunțat în cadrul unei întrevederi cu conducerea ”Moldovagaz”. 

Igor Dodon a menționat că există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori. Președintele ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că furnizorul va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final chiar din luna septembrie. 

Șeful statului a mai discutat cu Ceban despre inițierea negocierilor cu „Gazprom” cu privire la semnarea unui contract pe trei ani privind livrarea gazelor naturale.

De asemenea, s-a vorbit și despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților țării în anul 2020. Este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 de milioane de lei suma planificată, de la 18 până la 52 de milioane de lei.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene.