mamaplus

Ministrul Educației: ”Nu văd o problemă să prelungim vacanța copiilor până pe 31 mai”

-
//
02.04.2020

„Nu vedem o problemă, dacă vacanța va fi prelungită de pe data de 24 mai până pe 31 mai”. Declarația aparține ministrului Educației, Igor Șarov. Potrivit ministrului, decizia aparține Comisiei pentru Situații Excepționale, însă ultimul lucru care și-l dorește e să fie amânat examenul de bacalaureat. 

„În toate scenariile examinate de noi, nu vedem o problemă, dacă va fi prelungită vacanța,  de pe data de 24 mai până pe 31 mai. Decizia aparține Comisiei pentru Situații Excepționale. Să recuperăm, noi mereu vom reuși. Ultima ce mi-aș dori e să renunțăm la BAC în acest an”, a declarat ministrul Educației. 

La fel, ministrul a făcut apel către directorii instituțiilor de învățământ să nu facă presiune pe profesori, iar aceștia, la rândul lor, să nu impună copiilor sarcini suplimentare, teme pentru acasă sau activități, care ar presupune mai multe ore în fața calculatorului. 

Întrebat despre salariile profesorilor, Șarov a menționat că a solicitat ca în perioada de staționare a cadrelor didactice, acestea să primească salariul integral.