mamaplus

Ministrul Educației Igor Șarov: ”Ultima ce mi-aș dori e să anulăm examenele în acest an”

-
//
01.04.2020

Ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a ieșit într-un briefing de presă pentru a vorbi despre desfășurarea procesului educațional la distanță, când prezența fizică a elevilor în sălile de clasă este restricționată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19. 

În prezent peste un miliard jumătate de elevi din peste 160 de state nu frecventează școala.

„Noi nu eram pregătiți, nimeni nu era pregătit, din mers trebuie să reducem din handicap. Am elaborat un set de documente, metodologii, plan cadru, pentru învățarea la distanță, la toate nivelurile de școlarizare. Există dificultăți tehnice și logistice.”, susține Șarov.

Ministrul a menționat că părinții și cadrele didactice sunt deopotrivă ca și medicii eroi.

În prezent, potrivit oficialului circa 92 % dintre copii din Moldova sunt antrenați în educarea la distanță. „Avem provocarea de a ajunge și la cele 8 % de elevi defavorizați.”

Ministrul a anunțat că recuperarea de va produce, chiar dacă nu se va reuși recuperarea integrală. „Acum e necesar să învățați cum să vă organizați corect timpul.”

În ceea ce ține de examenele de absolvire, Igor Șarov a menționat că ministerul examinează mai multe scenarii cu privire la organizarea testărilor.

„Ultima ce mi-aș dori e să anulăm examenul în acest an. Vă îndemn să vă pregătiți intens pentru examene indiferent de scenariu pe care îl vom propune. Nu voi permite să fiți o generație de sacrificiu, sunteți copiii noștri, vă iubim mult și vă vom ajuta, veți simți grija țării în care v-ați născut.”, a mai adăugat oficialul.