mamaplus

Ministrul Educației, despre ordinul dat directorilor de școli și grădinițe: „N-am avut în vedere să fie temperatura joasă”

-
//
19.01.2022

Ministrul Educației, Anatolie Topală, a venit cu precizări în legătură cu circulara transmisă tuturor Direcțiilor educaționale din țară să economisească resursele energetice în școli și grădinițe.

„Cheltuirea corectă a banului public este valabilă întotdeauna și asta este responsabilitatea directorilor instituțiilor publice, indiferent dacă e criză sau nu. Prin această circulară nu s-a avut în vedere să fie temperatura joasă în instituții și de creat un disconfort pentru elevi sau cadrele didactice.

În instituțiile de învățământ va fi asigurată temperatura și condițiile necesare ca procesul educațional să decurgă în mod normal. (...) Se interpretează eronat. Nu s-au dat indicații anume, pentru că fiecare instituție are posibilități diferite de a economisi”, a subliniat Anatolie Topală.

Ministrul Educației a adăugat că, în următoarele zile, va continua discuțiile cu responsabilii la nivel raional care sunt posibilitățile de economisire a resurselor energetice.