mamaplus

Ministerul Sănătății va iniția o anchetă după ce un copil de 4 ani aflat în comă a decedat

-
//
24.02.2022

Ministerul Sănătății va iniția o anchetă internă, după ce un copil de 4 ani, aflat în comă, a decedat la spitalul din Florești. Potrivit Alei Nemerenco, rezultatul expertizei medico-legale va fi gata în câteva săptămâni. Un anunț în acest sens a fost făcut recent de către ministra sănătății, Ala Nemerenco.

"Noi cunoaştem diagnosticul care a existat. Este un diagnostic foarte sever, cu puține şanse de supraviețuire, dar aceasta nu înseamnă că sistemul nu trebuie să facă absolut tot ce îi stă în puteri. Copilul a fost vizitat de două ori, a fost de două ori consultat de echipele Aviasanului, dar din cauza situației foarte grave el nu a fost transportabil", a spus ministra sănătății, Ala Nemerenco.

Mama micuțului a povestit că, în data de 9 februarie, copilul s-a plâns că-l doare gâtul și avea febră. Femeia l-a dus imediat la punctul medical din localitate, însă medicul de familie ar fi refuzat să-l consulte. În schimb, le-ar fi spus să facă un test la COVID-19.

Spre seară, starea micuțului s-a agravat, iar noaptea părinții au chemat ambulanța. Ea mai spune că au fost nevoiți să aștepte o oră pe holurile spitalului până când medicul de gardă l-a preluat pe copil. Doctorii i-ar fi spus că băiatul doarme şi i-au administrat două injecții.

Spre dimineață, însă, specialiștii au depistat că minorul se afla în comă avansată. Părinții au solicitat ca micuțul să fie transportat la un spital din Capitală, însă nu a fost posibil.