mamaplus

Ministerul Sănătății propune trecerea în regim online a școlilor din Moldova

-
//
20.01.2022

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, au anunțat astăzi în cadrul unui briefing de presă deciziile care urmează să fie aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP).

„Ieri s-a discutat despre posibilele măsuri care vor fi introduse. La nivel național ANSP a calculat la ziua de luni incidența de 232 de cazuri la 1000 de cazuri. Astăzi suntem la nivel național în cod roșu. Se propune trecerea școlilor în online, inițial, pentru două săptămâni. De asemenea, se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane care pot intra împreună în centrele comerciale.

Evenimentele private de orice fel vor fi sistate. Pentru a proteja răspândirea necontrolată a noii tulpini, o reprezintă obligativitatea de a prezenta certificatele COVID pentru a intra în orice spațiu comercial sau de deservire închis, cu excepția unor activități esențiale, precum unitățile alimentare, farmacii, de comercializare a produselor de igienă, bănci, organizații de creditare non-bancare, furnizori de servicii poștale și de curierat, furnizori de servicii comunale, case de schimb valutar”, a subliniat ministra sănătății Ala Nemerenco.

Totodată, zonele de agrement, parcurile de distracții, cluburile de noapte și ringurile de dans din municipiul Chișinău își sistează activitatea, în contextul evoluției situației epidemiologice nefavorabile și alarmante prin infecția cu noul coronavirus.

Activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie, se va desfășura la distanță. Deciziile au fost luate miercuri, 19 ianuarie, de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău.