mamaplus

Ministerul Sănătății: ”În mai, am putea avea peste 5 mii de cazuri de COVID-19”

-
//
22.04.2020

Până la mijlocul lunii mai, în Moldova, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus ar putea depăși 5 000. Sunt prognozele ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prezentate în cadrul unui briefing de presă.

„La data de 19 mai, numărul total al cazurilor ar putea fi de 5 635”, a declarat șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu, adăugând că cifra se referă la cazul în care măsurile de combatere a COVID-19 vor fi respectate în continuare. Totodată, în cazul în care acestea nu vor fi respectate, numărul celor infectații cu noul coronavirus ar putea ajunge 31 777.

Potrivit datelor prezentate de autorități, în R.Moldova, vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani. În cazul celor decedați din cauza complicațiilor provocate de noul virus, vârsta medie este de 67 de ani.

Cele mai afectate zone sunt Ștefan Vodă, Glodeni, Soroca, Edineț și Chișinău. Însumate, acestea reprezintă 60% din numărul total de cazuri confirmate la nivel național.

Până în prezent, 2 614 persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus. Dintre acestea, 560 de persoane au fost tratate, iar alte 74 au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În total, de la izbucnirea focarului, specialiștii auprelevat 14 055 de probe pentru depistarea COVID-19, 20 la sută dintre ele fiind pozitive.