mamaplus

Meghan Markle suferă de o afecțiune pe care o poate transmite şi copiilor săi

-
//
17.09.2021

Partenera de viață a Prințului Harry este în vizorul osteopaților. Meghan Markle (40 de ani) este suspectă de o afecțiune genetică, una care poate fi moştenită şi de urmaşii cuplului.

Meghan şi Harry şi-au mărit familia în iunie, când s-a născut cel de-al doilea copil al lor, Lillibet ‘Lilli’ Diana Mountbatten-Windsor, la doi ani după naşterea fiului lor, Archie Harrison, la 6 mai 2019.

În perioada când soția lui Harry era însărcinată pentru a doua oară şi a participat la o sesiune de fotografii, cu prilejul unei vizite la Teatrul Naţional, specialişii osteopați s-au sesizat în ceea ce priveşte postura corpului ei, a mersului şi a mişcărilor pe care le-a făcut. În timp ce îşi mângâia pântecul, degetul mare al lui Meghan părea să se îndoaie neobişnuit de mult, iar experții spun că acesta este exact genul de gest pe care îl poate face cineva care are articulații hipermobile, o afecțiune, în cele mai multe cazuri, ereditară.

Problema e de la colagen

„Oamenii cu hipermobilitate sunt deseori capabili să îşi mişte membrele în moduri în care alții nu pot. Asta înseamnă că unele sau toate articulațiile unei persoane pot avea o gamă neobişnuit de mare de mişcare. Hipermobilitatea este o afecțiune ereditară, cauza principală fiind dată de modificările determinate genetic ale colagenului, un tip de proteină din corp care se găseşte în ligamente şi le susține”, explică osteopata Anisha Joshi.

Practic, nu există suficient colagen în corp şi de aceea articulațiile se pot întinde neobişnuit de mult.

În ceea ce priveşte probabilitatea ca Meghan să transmită afecțiunea la Lillibet şi Archie, nu se poate vorbi despre un lucru cert, notează hellomagazine.com. Totul se reduce la problema mutației genetice a colagenului – cel care protejează articulațiile şi acționează ca un amortizor, pentru ca acestea să se mişte fără probleme, fără durere.

„Mulți oameni cu hipermobilitate nu suferă durere, iar antrenamentele fizice sunt ideale pentru a menține simptomele la distanță - cum ar fi deplasarea sau dislocarea articolațiilor”, a mai adăugat medicul osteopat.

Unul dintre motivele pentru care practică Yoga

Meghan nu a confirmat dacă are sau nu articulații hipermobile, dar afecțiunea suspectată de specialişti ar putea să explice de ce Meghan se pricepe destul de bine la mişcările tip Yoga. Fotografiile din trecut sunt dovadă că Meghan poate executa mişcări mai avansate, care necesită multă flexibilitate în articulații.

mamaplus
mamaplus