mamaplus

Medicii Reginei Elisaveta a II-a sunt îngrijorați pentru sănătatea ei. Familia a fost chemată la palatul

-
//
08.09.2022

Regina Elisaveta a II-a este sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a anunțat joi Palatul Buckingham.

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a Majestății Sale și au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală”, se arată într-un comunicat. „Regina va rămâne la Balmoral”.

Familia apropiată a fost informată de starea precară de sănătate a Reginei. Prințul Charles, Camilla și prințul William se îndreaptă spre Balmoral, au precizat inițial Clarence House și Palatul Kensington. Apoi, s-a aflat că Prințul Charles a ajuns deja la Palatul Balmoral, împreună cu soția sa, ducesa de Cornwall.

De asemenea, Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex se deplasează la domeniul scoțian. Prințesa Anne se afla deja în Scoția îndeplinind angajamente. Ducele de Cambridge este, de asemenea, pe drum, informează bbc.com.

Anunțul vine după ce regina, în vârstă de 96 de ani, s-a retras miercuri de la o ședință a Consiliului său privat, medicii recomandându-i să se odihnească.

Regina a numit-o marți pe Liz Truss în funcția de prim-ministru la Balmoral, în loc să se deplaseze la Londra pentru eveniment. De-a lungul celor 70 de ani de domnie, regina a avut de obicei o audiență cu noul prim-ministru la Palatul Buckingham.

În ultimele luni, Regina Elisaveta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, s-a retras de la mai multe evenimente publice, din cauza problemelor de mobilitate. În februarie, regina a fost confirmată cu COVID. S-a spus că monarhul a avut „simptome ușoare asemănătoare răcelii”.

Ulterior, s-a aflat că, de fapt, boala a epuizat-o și a obosit-o pe suverană.

Din iulie, monarhul se află într-o vacanță de vară la reședința sa din Scoția.