mamaplus

Medicii nevaccinați nu vor beneficia de indemnizația de 16 000 de lei

-
//
13.10.2021

Ministerul Sănătății propune astăzi Guvernului modificarea Legii nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică care prevăd indemnizațiile unice pentru infectare și deces. Astfel, se propune ca lucrătorii medicali care nu sunt vaccinați să nu beneficieze de cei 16.000 de lei acordați pentru infectarea la locul de muncă. Totodată, ministra sănătății Ala Nemerenco îi consideră incompetenți pe angajații medicali care nu vor să se vaccineze.

„Să-i păstrăm moftul de a nu fi vaccinați, de a lucra în secția COVID și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor pentru îmbolnăvire. Mi se pare că noi chiar am întârziat puțin. Dacă cineva nu dorește să se vaccineze din lucrătorii medicali, aceasta pune semne de întrebare cât de multă medicină cunosc ei”, a relatat ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, și acordarea indemnizației unice în mărime de 100 de mii de lei pentru personalul implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere COVID-19 va fi doar pentru cei vaccinați și care au decedat în lupta cu virusul.

„Se stabilește o indemnizație unică în mărime de 100 de mii de lei pentru personalul implicat nemijlocit în desfășurarea activităților medicale de combatere cu COVID-19 și vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulatoriu, de asistență medicală primară, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate, care a decedat în lupta cu COVID-19”, se arată în document.