mamaplus

Medicii au refuzat să opereze o femeie gravidă pentru că nu avea testul la COVID-19. Bebelușul a murit

-
//
17.08.2020

O femeie însărcinată, căreia îi venise rândul să nască, a venit la spital să nască, dar medicii au preferat să o țină în izolare pentru că nu avea făcut testul pentru coronavirus. Rudele ei susțin că medicii au refuzat să îi facă operația de cezariană și au lăsat-o să se chinuie o noapte întreagă, pânâ când a venit testul COVID-19. Situația absolut halucinantă s-a petrecut la Spitalul Județean din Alba Iulia, România.

Într-un final, testul a venit negativ, medicii au operat-o pe femeie, dar fătul a murit 2 zile mai târziu. Cei de la Spitalul Județean susțin că femeia ar fi fost operată în regim de urgență.

„Nașterea a avut loc vineri, prin operație cezariană de urgență, nou născutul primind scorul Apgar de 2 a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea la secția Neonatologie, cu elicopterul, deoarece la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș nu au fost locuri disponibile.

Operația de cezariană s-a făcut de urgentă, înainte de a primi rezultatul testului COVID, cu precauțiunile necesare. Mama este în Alba Iulia, rezultatul testului COVID fiind negativ. Femeia însarcinată a venit cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naștere normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit prin cezariană", a transmis Spitalul Județean de Urgențe Alba.