mamaplus

Medic obstetrician-ginecolog din capitală, condamnat la închisoare pentru malpraxis

-
//
07.02.2022

Un medic care activa într-o insituție medicală din Chișinău a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, care au cauzat decesul pacientului. Decizia a fost pronunțată în data de 31 ianuarie, fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis. Ziarul de Gardă scrie că este vorba despre medicul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat.

În conformitate cu prevederile art. 90 din Codul penal, executarea pedepsei cu închisoarea aplicată medicului vizat, a fost suspendată, pe un termen de probațiune de 1 an.

Menționăm că, medicul este învinuit că în luna august 2015, fiind de gardă în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din cadrul mun. Chișinău, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, manifestate prin examinarea superficială și insuficientă a femeii ce urma să nască, nestabilind din timp și prompt diagnosticul existent, prescriindu-i asistență medicală necorespunzătoare patologiilor existente, fapt ce s-a soldat cu decesul nou-născutului.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.