Maxim Melinti a lansat cartea care sparge tiparele: „20 de sfaturi pentru femeile creștine”

Maxim Melinti a lansat cartea care sparge tiparele: „20 de sfaturi pentru femeile creștine”

-
//
22.09.2017

Aseară, părintele care a spart stereotipurile, Maxim Melinti, a lansat cartea „20 de sfaturi pentru femeile creștine”. Zeci de creștini din Ghidighici au fost prezenți la evenimentul care s-a desfășurat în biserică.

Maxim Melinti a lansat cartea care sparge tiparele: „20 de sfaturi pentru femeile creștine”

“De ce...

...femeia trebuie să se teamă de bărbat?

...femeia cu ciclu nu intră în biserică?

...femeia fără broboadă și în pantaloni nu poate intra în biserică?

...femeia trebuie să stea în tinda bisericii la botezul propriului copil?

...copii morți nebotezați se consideră că pleacă în iad?

...femeia până la botez nu poate ieși din casă?”, acestea și multe alte întrebări vin în discuție în carte, pentru a ajuta o femeie creștină să se lase de „basme lumești” și să cunoască rolul său în Biserica și în lumea creștină.

Maxim Melinti a lansat cartea care sparge tiparele: „20 de sfaturi pentru femeile creștine”

La eveniment au fost prezente mai multe persoane publice, printre care și Anatol Durbală, care a povestit ce l-a impresionat la această lansare pe pagina sa de facebook:

“Astăzi am trăit un sentiment frumos, ciudat, neobişnuit: în Biserica "Acoperământul Maicii Domnului" din satul meu natal Ghidighici a avut loc o... lansare de carte! Oameni simpli, din sat, printre care am recunoscut vecini şi colegi de clasă, erau AŞEZAŢI PE SCAUNE ÎN BISERICĂ şi asistau la o lansare de carte! Dacă îmi spunea cineva în copilărie că peste un număr X de ani se va întâmpla aşa ceva - nu era să-l cred! Şedeam într-un fotoliu aproape lipit de iconostas şi mă uitam la FEŢELE frumoase, calme, luminoase ale consătenilor. Până în acest moment eram obişnuit să vin în această clădire şi, stând în rând la împărtăşanie, să văd doar spinări în scurte de piele... Pentru prima dată mă uitam la feţe... CE FRUMOS! Nişte oameni într-o simplă comunitate, un sat, s-au adunat la o lansare de carte... M-am simţit aşa de mândru şi bucuros, că aşa ceva SE ÎNTÂMPLĂ ca atare şi, mai ales, anume în satul meu natal Ghidighici. Felicitări sincere părintelui Maxim Melinti pentru ceea ce face, pentru că a reuşit să spargă tiparele, gardurile, frontierele... a reuşit să apropie oamenii de Dumnezeu... simplu... modest... sincer! Se putea oare altcumva?...

Cartea se numeşte "20 de sfaturi pentru femeile creştine".

Procuraţi-o (nu are un preţ anume, fiecare o poate procura pentru cât este în stare să plătească... 1 leu, 2... 100, două...).

LANSAREA ca atare a fost simplă, la lumina galbenă a policandrului, pălind considerabil în faţa lansărilor tradiţionale, scăldate în şampanie şi lumina reflectoarelor. Apropo, a fost şi "furşet"! Prepeliţe, caviar, stridii, somon şi propriu zis şampanie, din păcate, nu au fost servite. Ne-am mulţumit cu plăcinte, sarmale cu frunză de vie şi vin de care bea numai popa - toate pregătite cu multă dragoste de femeile din sat, inclusiv de mama mea.

Sunt foarte bucuros că în această seară am fost prezent anume la acest eveniment...”

Sursa: Mamaplus.MD