mamaplus

Mărturiile unei fetițe care a rămas fără mamă după inundațiile din India

-
//
20.10.2023

Inundațiile devastatoare au făcut prăpăd în Sikkim, India. O fetiță face mărturii tulburătare după ce mama ei a fost înghițită de ape și găsită fără viață trei zile mai târziu, relatează BBC.

mamaplus

Poveștile oamenilor afectați de inundații

Shyam Babu Prasad dormea când potopul s-a năpustit asupra casei lui. El și familia lui obișnuiau să locuiască în Lal Bazar, o zonă aglomerată situată pe malul râului Teesta, în Sikkim, transmite stirileprotv.ro.

„Brusc, un val de aproximativ 15 metri înălțime ne-a lovit casa și toți am fost aruncați de forța lui”, a mărturisit Shyam.

Bărbatul povestește că s-a ținut de un ventilator de tavan pentru a supraviețui torentului și a fost salvat în dimineața următoare. Din nefericire însă, soția lui a dispărut. Shyam a căutat-o disperat timp de 10 zile, dar făcă succes.

Sora lui, Santoshi Devi, care locuia alături, se numără printre victimele care și-au pierdut viața.

Fiica lui Santoshi își aduce aminte de ziua care i-a schimbat viața: „Eu și mama ne țineam de mână, dar forța apei ne despărțea. Am sunat-o pe mama de multe ori, dar nu era acolo", a mărturisit Chandini.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit trei zile mai târziu.

80.000 de oameni au fost afectați de inundațiile devastatoare din 4 octombrie. Cel puțin 70 de persoane, inclusiv nouă soldați, au murit, iar alte 76 sunt încă dispărute.