mamaplus

Mărturiile dureroase ale părinților care au copii cu viciu cardiac: Cine sunt medicii salvatori

-
//
27.09.2023

Deși venirea pe lume a unui copil aduce o bucurie imensă, pentru aceste mămici prima întâlnire dintre ele și pruncii lor a fost una cu multe lacrimi și cu o durere enormă.

mamaplus

Fiind ghidați de medicul cardiolog Marcela Șoitu, Ana împreună cu fiul ei de doar câteva zile au ajuns la Kiev. A fost o cale grea, spune mămica, însă dorința arzătoare de a-și vedea fiul sănătos i-a dat niște puteri parcă supranaturale, transmite tv8.md.

Ana acum așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă din nou la Kiev pentru a-i rezolva lui Gabriel o altă problemă de sănătate. Și va pleca pe cât de curând posibil. Nimeni și nimic nu poate s-o oprească din drum, nici chiar războiul. 

O altă familie, aceeași suferință. Deși au trecut aproape cinci ani de la acel coșmar, bunica Vera își amintește cu lux de amănunte durerea pe care au simțit-o cu toții atunci când au aflat diagnoza nepoțelului. Din acele clipe, doamna doctor Marcela Șoitu a devenit asemenea unui înger păzitor și pentru acest copil, care la doar o lună a fost operat tot la Kiev.

„Înainte de război, noi, în fiecare lună, operam aproximativ cinci-șase pacienți din Moldova. Planificăm să vizităm Moldova nu doar ocazional, ci să formăm o echipă de specialiști atât din Moldova, cât și din Ucraina și să lucrăm cu regularitate”, a declarat medicul ucrainean Illya M. Yemets.