Suntem în ultima lună a iernii, iar virozele în perioada temperaturilor cu plus, se simt ca la ele acasă. Riscul de a contacta unele virusuri gripale este mai ridicat, mai ales în cazul copiilor. Despre metodele de prevenire a virozelor am discutat cu Olga Manciu, Cornelia Ștefăneț, Diana Memeț și Cristina Scarlat.
Pentru Mamaplus.MD, tânăra mămică Olga Manciu a declarat:
”În perioada rece a anului, copiii noștri, la fel ca alți copii fac viroze și răceli. Din start, ne străduim să ameliorăm simptomele, pentru ca răceala să nu avanseze. Primele remedii sunt spălarea năsucului cu soluție fiziologică de NaCl de 9%, procedură care se efectuează de trei, patru ori pe zi. Facem inhalații cu soluție salină, la fel de trei ori pe zi. Pe lângă acestea, aerisim încăperea copiilor. Nu uităm să bem cât mai multe lichide, ceaiuri calde cu lămâie sau apă”.
Interpreta Cornelia Ștefăneț a menționat, că în perioada rece a anului sunt foarte precauți la capitolul sănătate.
”Bem mult ceai de mușețel, mâncăm multe fructe, legume, ceapă, usturoi și ducem un mod de viața foarte activ. Mai mult, ne îmbrăcăm potrivit anotimpului, nu ne încotoșmănăm și nici nu umblăm prea dezbrăcați când afară e frig”.
Prezentatoarea tv Diana Memeț, a trecut prin experiențe mai triste legate de viroze.
”Iarna aceasta, fiul mai mare s-a confruntat cu o viroză. Am depășit greu acea perioadă, de fapt, nu ne-a reușit să o tratăm definitiv. Am urmat indicațiile medicului, tratamentul prescris și aerisirea încăperii, un factor foarte important în perioada de convalescență”.
Cristina Scarlat este și ea o mămică foarte grijulie. Ea este de părerea, că copiii moștenesc sănătatea de la părinți.
”Avem un remediu foarte bun împotriva virozelor. Vara ne întărim imunitatea la mare, cel puțin șaisprezece zile. Optăm pentru Grecia, savurăm mult soare, consumăm produse bogate în iod etc. Iarna, chiar dacă facem o răceală, nu exagerăm cu antibiotici și diverse medicamente, dar ne tratăm cu metode naturiste. De fapt, sunt de părerea, că copiii moștenesc sănătatea de la părinți. Astfel, părinții trebuie să aibă grijă de sănătatea lor, ca urmașii să le fie sănătoși!”
Reporter: Xenia Bugneac