mamaplus

Mamele din România vor primi mai mulți bani de la stat din 1 ianuarie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

-
//
30.11.2022

Guvernul României a venit cu o nouă veste bună. De această dată, categoria vizată sunt mamele, care vor primi mai mulți bani de la stat din 1 ianuarie. 

Mai exact, femeile cu copii vor primi indemnizații majorate cu 50%, începând cu 1 ianuarie. Este vorba despre mamele de gemeni sau tripleți.

Acest lucru înseamnă că dacă în anul 2022, indemnizația era în valoare de 3.000 lei pentru mamele de tripleți, în anul 2023, acestea vor încasa 6.000 lei.

În prezent, indemnizația minimă în România este de 1.300 lei, iar părinții pot să își crească veniturile până la 6.500 lei, echivalentul a 5 indemnizații minime. După majorare, suma va putea crește la 10.512 lei, echivalentul a 8 indemnizații minime.

Se fac schimbări și pentru concediul maternal

Dincolo de majorările financiare pentru mame, Guvernul vine cu noi schimbări care vor fi în favoarea părinților. Așadar, concediul pentru creșterea copilului, atât pentru mame, cât și pentru tați, se va putea lua în același timp în care aceștia și lucrează, fără să își piardă banii. Însă, condiția este să nu câștige mai mult de 10.500 lei în decursul unui an.