mamaplus

Mama tinerei din Anenii Noi decedate după naștere încă așteaptă dreptatea

-
//
15.03.2023

O mamă din raionul Anenii Noi nu-și poate găsi liniștea, după ce fiica sa a murit la câteva zile după ce a născut.

mamaplus

Femeia spune că fiica sa a fost externată din spital la câteva zile după ce a născut, transmite Știri.md.

Așadar, fata, în vârstă de 19 ani, a revenit acasă la îndemnul medicilor, însă la scurt timp a început să se simtă foarte rău. A făcut febră, însă mama acesteia credea că este din cauza alăptării. 

De asemenea, femeia zice că avea dureri mari în zona abdominală, motiv pentru care a apelat la medicul de familie, care i-a recomandat să cheme ambulanța. Ulterior, au plecat la Anenii Noi pentru o consultație. Controlul medical a fost efectuat însă fără aparatul de ultrasonografie, medicul examinând-o cu ajutorul degetelor, apăsând pacienta în zona burții.

În Anenii Noi, medicii nu au identificat motivul pentru care tânăra se simțea rău. Astfel i-au sugerat să plece la Chișinău.

Ajunsă în Capitală, Valeria a fost preluată la Spitalul de Urgență în stare extrem de gravă.

Medicii i-au spus mamei că tânăra a fost conectată la aparate, pentru că în sânge i-a fost identificat sepsis. Mama acesteia spune însă că fata ei arăta deja ca "un om mort".

La ceva timp după vizită, femeia a fost sunată de soț, primind vestea despre decesul fiicei, care, conform medicilor, a decedat în urma unui atac de cord.

Părinții au hotărât să apeleze la un avocat pentru a-și găsi dreptatea. Însă nici până acum nu au aflat la ce etapă se află dosarul și dacă ginecologul responsabil de moartea fiicei sale va purta răspundere.

"Am vrut s-o întreb, cum a putut ea mânca și bea șampanie, știind că fata mea putrezește în pământ, dar o voi face la judecată", spune mama Valeriei.

Femeia mai spune că fiica sa era "plină de viață, a fost pregătită de a deveni mamă și aștepta cu mare drag momentul nașterii".