mamaplus

Mama copilului de 12 ani, decedat într-un accident la Strășeni, cere pedeapsă maximă pentru șoferul vinovat

-
//
01.12.2021

Acum 3 săptămâni, viața Tatianei Marian, s-a schimbat radical. Fiul ei de doar 12 ani s-a stins în urma unui cumplit accident rutier, la ieșire din Strășeni. Mașina pe care o conducea și în care se afla cu fiul și fratele său a fost lovită frontal de un SUV, condus de un tânăr, care ar fi fost în stare de ebrietate și a ieșit într-o depășire nereușită. Acesta avea la bord și patru pasageri, printre care doi minori care, la fel, s-au ales cu traume.

„Asta a fost câteva secunde. El s-a izbit frontal în noi. Am văzut doar airbagurile în față, pe urmă strigam la copil: Alex, Alex! Au venit niște oameni, au scos copilul, l-au pus pe iarbă și au spus că el răsuflă. Pe mine nu au putut să mă scoată, a venit o echipă de pompieri și m-au descarcerat. Fratele meu a ieșit singur din mașină, însă și-a pierdut cunoștința.”, mărturisește mama copilului decedat.

Femeia a fost trasnportată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, iar fratele ei – la Spitalul Raional din Strășeni. De atunci, Tatiana Marian a suferit mai multe intervenții chirurgicale și stă țintuită la pat, însă medicii i-au spus că se va ridica pe picioare.

„Până acum au fost două, ei practic m-au salvat aici la spitalul acesta. A doua operație a fost la coloana vertebrală. M-am trezit a doua zi și am întrebat dacă o să merg. Ei au spus că nu știu. Acum a urmat altă operație și mi-au spus că da, voi merge.”, mai spune Tatiana.

Femeia susține că va merge până în pânzele albe, ca să-și facă dreptate și cere pedeapsă maximă pentru șoferul care a urcat beat la volan și i-a omorât copilul.

Între timp, un grup de avocați din capitală s-au oferit să acorde asistență juridică familiei. Avocații susțin că, inițial, în ancheta penală nu a fost indicat că șoferul automobilului Kia, care a provocat accidentul rutier se afla în stare de ebrietate. Aceștia acuză organele de drept că ar încerca să mușamalizeze cazul și cer martorilor să fie receptivi.

Mai mult decât atât, avocații susțin că inculpatul nu este la prima abatere și consideră ilegală și abuzivă decizia procurorului de caz, care i-a aplicat inculpatului doar interdicția de a părăsi localitatea.

Procurorul de al Procuratura raionului Strășeni, Roman Porubin, responsabil de acest caz, a confirmat faptul că inculpatul se afla în stare de ebrietate. Acesta a negat, însă, că șoferul acuzat de comiterea accidentului rutier, ar fi fost documentat în trecut pentru că a urcat băut la volan și, prin urmare, potrivit lui, nu poate fi vorba de recidivă.

Minorul în vârstă de 12 ani care a murit pe loc în urma accidentului rutier de acum 3 săptămâni la ieșire din Strășeni, învăța la un liceu din capitală. Colegii lui de clasă au organizat un flash-mob în memoria lui și au cerut șoferilor și autorităților să se responsabilizeze.