mamaplus

Mama copilei ucise la Ciocana: Nu doar a lovit-o, a mers peste ea

-
//
31.03.2023

Mama Anastasiei, fetița de 12 ani, ucisă pe trecerea de pietoni la Ciocana, a decis să facă primele declarații după ce a obținut statut procesual în dosarul penal pornit pe Art 264 alin (3) lit b) Cod penal, soldat cu decesul copilului.

mamaplus

Printre lacrimi, aceasta spune că șoferița nu doar i-a lovit fetița, dar și a mers peste ea, în timp ce unii cer compasiune. „Șoferița e un pericol, trebuie să facă pușcărie”, a declarat femeia, transmite unimedia.info.

„Împreună cu soțul și toată familia cu greu trecem peste moartea unicului nostru copil. E greu să vezi și să citești mesajele de compasiune pentru șoferiță, familia ei și îngrijorările pentru drepturile ei, când ne-a ucis copilul și nici măcar nu a prezentat scuze sau condoleanțe.

Copilul meu a fost ucis într-un mod crud, nu doar a fost lovită, dar a și mers peste ea ”, a declarat femeia.

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal copila de 12 ani, la Ciocana și a fost plasată ieri în arest la domiciliu nu va putea conduce un an. O decizia în acest sens a fost admisă de magistrați.

La 24 martie, o fetiță a fost tamponată mortal de un troleibuz, la Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân. Fetița traversa strada regulamentar, potrivit înregistrărilor video distribuite pe rețele. Minora avea 12 ani, iar potrivit poliției, la volanul troleibuzului se afla o femeie.

De cealaltă parte, într-un interviu imediat după tragedie, taxatoarea din troleibuzul respectiv a declarat că „fetița nu a traversat pe trecerea de pietoni”. 

Ulterior, Regia Transport Electric Chișinău anunța că a fost deschisă o anchetă după tragicul accident, în care a fost lovită mortal copila. 

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal copila de 12 ani a fost reținută pentru 72 de ore. Ulterior, femeia a fost plasată în arest, pentru 30 de zile.

Un lucrător din cadrul Regiei Transport Electric susține că șoferița de troleibuz care a lovit mortal fetița „nu avea nici o săptămână la lucru”.