mamaplus

Mama băiatului ucis pe trecere la Botanica: Copilul meu zace în pământ, dar ucigașul va fi liber

-
//
25.05.2023

Șoferul care a lovit mortal un copil pe o trecere de pietoni de pe bd. Dacia din sectorul Botanica al Capitalei, în apropierea aeroportului, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Judecătoria Chișinău a dispus ca acesta să stea după gratii 1,6 ani. Procurorul de caz care a solicitat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani susține că va contesta decizia la Curtea de Apel. Mama băiețelului este revoltată: „Ucigașul copilului meu va fi la libertate”, transmite Pro TV Chișinău.

mamaplus

„Se stabilește o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani cu executare în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a dispus instanța.

Însă șoferul va sta în închisoare 1,6 luni, executarea pedepsei fiind parțial suspendată pe o perioadă de probațiune de 4 ani.

Bărbatul a fost prezent la ședința de pronunțare a hotărârii și este de acord cu ea.

„Știu că sunt vinovat, îmi cer scuze pentru tot ce s-a întâmplat. De la cine? În fața tuturor și în fața Nataliei”.

Mama băiețelului de 10 ani susține că va contesta hotărârea la Curtea de Apel.

„Este o decizie ilegală. Micuțul meu zace sub pământ, la 2 metri, dar această persoană, ucigașul copilului meu, va fi la libertate, va continua să se distreze, să se bucure de viață, să se odihnească, dar familia noastră va continua să sufere. Eu nu m-am așteptat la o astfel de decizie. Voi sunteți siguri că, peste 1 an, nu se va întâmpla o astfel de tragedie cu copilul dvs.?”, a întrebat în lacrimi Natalia Lazarenco.

Instanța a mai dispus ca șoferul să achite un prejudiciu moral de 600 de mii de lei familiei victimei decedate.

Accidentul a avut loc în luna decembrie 2022. Băiatul traversa strada regulamentar, când a fost tamponat mortal de o mașină de marca Lincoln. El a decedat până la sosirea ambulanței.