mamaplus

Mai mulți părinți și-au manifestat indignarea față de prelungirea vacanței de toamnă

-
//
29.10.2021

Asociația Părinților Solidari și-a manifestat indignarea față de prelungirea vacanței de toamnă cu o săptămână. Directoarea executivă a Asociației Obștești „Părinți solidari”, Ala Revenco, susține că sistemul educațional a devenit principala pârghie de ameliorare, deși rata de vaccinarea în domeniul educațional este una destul de mare. 

”S-a promis că nu vor fi închise școlile… Această decizie va influența calitatea studiilor, de ce să nu se facă un lockdown de o săptămână pentru reduce numărul de persoane infectate. Aceste 7 zile urmează a fi recuperate, ar fi corect să fie recuperate din contul la alte vacanțe, copii nu vor putea asimila materialele studiate dacă vor face ore de 6 ori pe săptămână”, a mai declarat Ala Revenco, directoarea executivă a Asociației Obștești „Părinți solidari”.

„Primăria nu s-a închis, Guvernul nu s-a închis, și la general toate instituțiile publice funcționează în regim normal, chiar și cu delegații, ședințe extinse cu zeci de oameni, etc... moluri, restaurante și baruri funcționale... Școala din nou unica instituție publică închisă, respectiv, copiii vor sta singuri închiși prin apartamente, zile întregi, cu nasul în telefon, televizor sau calculator... Oare chiar întodeuna trebuie să soluționăm problemele din pandemie pe seama copiilor?”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Asociației.

Menționăm că vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită până pe 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi și de nivelul al doilea. Un ordin în acest sens a fost semnat joi, 28 octombrie, de către ministrul Educației, Anatolie Topală.