mamaplus

Mai mulți copii din Căușeni învață despre siguranța online la bibliotecă

-
//
21.02.2024

Inițiativele de informare și educație în domeniul siguranței online pentru copii sunt importante, spun oamenii legii, întrucât copiii sunt expuși riscurilor și pericolelor de pe Internet.

mamaplus

În acest sens, pentru a proteja și educa tinerii, la data de 16 februarie, la Biblioteca pentru Copii „Ion Ungureanu” din Căușeni a fost organizată o oră despre siguranța în mediul online, transmite Studio-l.online.

Andrei Guțu, de la Inspectoratul de Poliție Căușeni, le-a vorbit copiilor despre principalele măsuri de siguranță, cum și cui răspundem la mesaje, ce trebuie să facem în caz că cineva ne cere adresa de la domiciliu, detalii din viața privată, și ne recomandă să acționăm diferit decât în viața normală.

Copiii au spus că știu o parte din aceste reguli de la școală, dar că în ultima perioadă se confruntă tot mai des cu mesaje dubioase, mai ales pe rețelele sociale.

Natalia Balan, directoarea Bibliotecii pentru Copii, afirmă că asemenea activități cresc gradul de conștientizare în rândul minorilor, iar rețelele sociale pot fi destul de dăunătoare în cazul în care acestea nu sunt controlate de părinți.