mamaplus

Mai multe corturi anticaniculă, instalate în Capitală. Unde se află

-
//
04.07.2023

Pe timp de caniculă, autoritățile municipiale vor amenaja corturi speciale în cele mai aglomerate spații și zone ale sectoarelor Capitalei, acolo unde trecătorii vor putea bea apă și cere ajutor în caz de necesitate.

mamaplus

Astfel, puncte de aprovizionare cu apă potabilă sunt pe mai multe adrese din Capitală, transmite Știri.md.

Acestea sunt:

Sectorul Rîşcani: Complexul Memorial „Feciorilor patriei – memorie veșnică”;

Sectorul Botanica: Intersecţia bd. Cuza-Vodă - str. Independenței ;

Sectorul Buiucani: Str. Ion Creangă, 74;

Sectorul Ciocana: Mircea cel Bătrân 2, pe alee;

Sectorul Centru: Bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, 136 în preajma magazinului Gemenii.

Autoritățile municipiale menționează că în următoarele zile, în funcţie de situaţie, vor mai fi deschise corturi anticaniculă şi în alte locaţii.

De asemenea, pe perioada estivala‌ funcţionează s‌i cișmele de apa‌, iar în preajma Parcului Valea Trandafirilor activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.

De asemenea, pentru a minimiza impactul caniculei, în toate sectoarele Capitalei sunt stropite cu apa‌ stra‌zile și bulevardele principale, unde circula‌ transportul public.

Totodată, în perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor vor asigura: supravegherea calităților produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sfera de deservire a populaţiei privind activitatea pe vreme de caniculă.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi va intensifica controlul privind activitatea echipelor de salvamari în zonele bazinelor acvatice autorizate pentru odihnă și supravegherea strictă a respectării de către populație a regulilor de comportament în locurile de agrement.