mamaplus

Mai multe categorii de elevi din Capitală vor beneficia de alimentație gratuită

-
//
04.09.2023

Procesul de alimentație pentru elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău și-a reluat activitatea începând cu data de 1 septembrie, anunță Direcția Generală Educație Tineret și Sport.

mamaplus

Potrivit responsabililor, în acest an alimentația gratuită se va extinde pentru următoarele categorii de elevi:

  • Elevii din liceele cu profil sportiv și clasele sportive
  • Elevii din clasele primare din instituțiile de învățământ primar și secundar
  • Elevii din clasele gimnaziale care provin din familii social-dezavantajate
  • Elevii care au fost bolnavi de tuberculoză (TBC)
  • Elevii care au avut contact cu focarele de tuberculoză (TBC)
  • Elevii grupelor cu program prelungit (20% din numărul total de elevi ai grupelor cu program prelungit).

„Alimentația copiilor și elevilor se va realiza în strictă conformitate cu „Normele financiare stabilite pentru alimentația unui copil/elev pe zi din instituțiile de învățământ preșcolar, special și secundar general pentru anul 2023”, care au fost aprobate prin ordinul comun al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, datat 28.12.2022. De asemenea, aceste măsuri sunt în concordanță cu decizia Consiliului Municipal Chișinău referitoare la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2023”, spun responsabiii.

Totodată, Direcția Generală Educație Tineret și Sport anunță că va monitoriza organizarea procesului de alimentație în toate instituțiile de învățământ și va acorda asistență metodologică atunci când este necesară pentru a asigura buna desfășurare a acestui program esențial.