mamaplus

Lucrările de reparație în școlile și grădinițele din capitală au ajuns pe ultima sută de metri

-
//
02.08.2022

Lucrările de reparații în instituțiile de învățământ din capitală urmează a fi finalizate până la 25 august, susține șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi.

Din cele 195 de instituții educaționale, unde au fost prevăzute reparații în anul curent, în 168 de unități lucrările au fost deja realizate sau sunt la etapa de finalizare. Pentru reabilitarea instituțiilor educaționale, din bugetul municipal au fost alocați 169,5 milioane de lei.

Totodată, lucrările de reparație se desfășoară și în 51 de licee din capitală, iar în acest sens au fost alocați peste 37 milioane de lei. Dintre acestea, în 2 instituții lucrările au fost finalizate, iar în 37 sunt în desfășurare. În celelalte unități lucrările sunt la faza de început sau de semnare a contractelor.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat monitorizarea strictă a procesului de reparații în instituțiile educaționale, spre a evita eventualele șantiere către începutul noului an școlar.