mamaplus

Loturi de rodii cu nivel înalt de pesticide urmau să ajungă pe rafturile magazinelor din țară

-
//
11.11.2021

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor anunță că a intensificat controalele privind importul şi comercializarea rodiilor importate din Republica Turcă, iar în cele din urmă au fost depistate mai multe nereguli.

„Urmare a implementării controalelor la posturile de inspecție la frontieră, ANSA a identificat loturi de rodii provenite din Republica Turcă cu limite maxime admisibile de reziduuri de pesticide depăşite şi anume „Acetamiprid”. Astfel operatorilor economici responsabili de importul loturilor de rodii neconforme li s-au întocmit procese verbale cu privire la contravenție şi interdicția de plasare piață a produselor alimentare neconforme, urmând a fi nimicite în conformitate cu legislația în vigoare”, anunță ANSA.

În scopul protejării sănătății publice şi în vederea verificării inofesivității loturilor importate, vă informăm că ANSA a dispus intensificarea controalelor la Posturile de inspecție la frontieră cu prelevări de probe pentru verficarea respectării limitelor maxime admisibile ale reziduurilor de pesticide în toate loturile de rodii cu proviniență din Republica Turcă.