mamaplus

Locuitorii din Chișinău se plâng că e prea cald în apartamente: ”Caloriferele fierb!”

-
//
08.11.2019

Fierb caloriferele, la propriu, în mai multe apartamente din Chișinău. Pe rețelele de socializare, mai multe persoane se plâng de căldura insuportabilă.

Unul dintre oamenii revoltați a fost și actorul Anatol Durbală, care s-a arătat indignat de situația creată la moment:

”Bre, Termoelectrica S.A.! Voi nu ieșiți afară? Nu vedeți ca sunt 24 de grade Celsius?! Și caloriferele fierb! Sunt încinse ca fierul de călcat! Am 25-26 grade în casă cu toate geamurile deschise într-una!!! De ce? Doar ca să vă plătim bani grei pe factură sau s-a stricat robinetul vostru?...”

În contextul condițiilor meteorologice, Termoelectrica S.A. face un apel către gestionarii fondului locativ și persoanele responsabile de sistemul ingineresc din bloc să regleze sau să sisteze la necesitate livrarea agentului termic pentru încălzire în timpul zilei și/sau a nopții.

Termoelectrica S.A. furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă până la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ, conform Contractului de furnizare a energiei termice:

„De la Sursă, energia termică este livrată la temperatura minimă admisibilă, însă debitul agentului termic necesită a fi reglat din subsolul blocului de către gestionar, pentru a asigura un confort termic consumatorului”, a menționat directorul general Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.