Lilia Ojovan: Mămici, luaţi-vă bebeluşii şi la protest!

Lilia Ojovan: Mămici, luaţi-vă bebeluşii şi la protest!

-
//
06.03.2014

Nu vreau să plec departe de părinţii mei şi de oamenii dragi dar din cîte văd, conducerii acestei ţării ii drept în cot de mine - ceţăţeanul care achită destule impozite la stat şi care creşte noua generaţie. Deja să te bagi hapsân şi să iei bani din puţinii care îi primesc mamele acestei ţări e prea de tot. Frumos cadou ne-au făcut nouă, tuturor mămicilor în ajun de Ziua Internaţională a Femeii, a Mamei, să ne taie şi din ceea ce abia se simte în bugetul familiei - indemnizaţia pentru copil. Şi pentru că ei ştiu că moldovenii tac şi înghit, fac ce le drege prin cap, hodoronc-tronc adoptă legi pentru cetăţenii care habar nu au de legislaţie şi ei îşi construiesc vile luxoase şi pozează prin dormitoare. Pentru mămici împreună cu un grup de femei dezgheţate am descifrat noua lege ca să vedeţi ce avem de pierdut.

 I) Legea "Noua" prevede - indemnizaţia pentru intreținerea copilului să fie calculată din ultimele 12 luni lucrate inclusiv şi lunile cu concediu de boală - spre deosebire de legea veche în care se calculează ultimele 6 luni (şi din acestea se iau în calcul doar lunile pline, adică fără concediu de boală sau concediu de odihnă)

II) Legea nouă prevede că dacă mama în concediu de maternitate îşi reie activitatea de muncă indemnizaţia se anulează sau poate activa cu 50% din salariu (adica 4 ore de muncă) - legea veche permitea program redus, adică puteai să munceşti şi 7 ore şi să păstrezi indemnizaţia pentru copil.

III) Legea Noua prevede ca în caz că rămîi însărcinată cu al doilea copil în timp ce eşti în concediu de îngrijire a copilului indemnizaţia ţi se calculează "12 luni ce includ în calcul cu venit lunar asigurat în cuantumul unui salariu tarifar pentru categoria I de salarizare în sectorul bugetar sau, după caz, în cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real în vigoare la data producerii riscului asigurat"- adică 30% din 1400 sau 1700 lei- pe cînd în legea Veche  se calcula dupa veniturile obtinuţe înainte de primul copil, deci practic aveai aceişi indemnizaţie ca şi pentru primul copil.

Vineri, în ajun de 8 martie ne luăm copii în braţe, cărucioare, slinguri şi  ieşim la plimbare în faţa Ministerul Muncii şi Protectiei Sociale de pe str. Vasile Alexandri 1. Să le arătăm PAŞNIC că noi existăm, avem nevoie nu doar de dragoste pentru a ne creşte copii şi să îi preîntîmpinăm că nu vor avea nepoţi şi vor conduce în viitor o ţară de păpuşe, că astea nu au nevoie de pamperşi, jucării, medicamente, hăinuţe.

Dragi mămici vă invit pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1441538892750400/?fref=ts, acolo aflaţi mai multe detalii şi ne cunoaştem mai bine. Ajunge să înghiţim, le creştem copiii ţării şi îşi bat joc de ei.

Lilia Ojovan: Mămici, luaţi-vă bebeluşii şi la protest!

Amelie are deja experienţă de ceţăţean care merge la proteste...din păcate nu s-a născut într-o ţară cu guvernare care îşi respectă cetăţenii.

Sursa: http://www.liliaojovan.com