mamaplus

Lacrimi de fericire! Marcela a revenit acasă din Germania: „Hai să vedem cum te descurci la scări, retrăiesc”

-
//
21.07.2023

Marcela Paladi, tânăra de 25 de ani, care a rămas fără picioare în urma accidentului grav de pe Viaductul din Chișinău, la începutul lunii februarie, a revenit acasă, scrie realitatea.md.

mamaplus

Tânără s-a aflat împreună cu sora sa, în Germania, timp de câteva luni, acolo unde a beneficiat de proteze de ultimă generație.

La revenire, Marcela a publicat câteva filmulețe emoționante cu familia, cei care au așteptat cel mai mult ca să revină în Moldova.

„Mulțumesc Paladi Livia (n.r. sora Marcelei)  pentru că ai parcurs alături de mine această cale și că m-ai susținut necondiționat.

Deci, încă o bătălie câștigată”, a scris ea.

mamaplus

În seara de 5 spre 6 februarie, Marcela a fost tamponată pe podul de la Botanica și a rămas fără picioare. Șoferul care a lovit-o a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 2 ani în penitenciar de tip deschis, executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni fiind suspendată parțial pe o perioadă de probațiune de 3 ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

Permisul de conducere pe numele lui urmează să fie anulat, iar din contul său vor fi încasate prejudicii morale de un milion de lei, un milion de lei prejudiciu biologic și 5000 de lei – cheltuieli judiciare.

În aprilie, Marcela a plecat în Germania, acolo unde a beneficiat de proteze moderne și a învățat din nou să meargă.