mamaplus

La un pas de tragedie! Cum a reușit un băiețel de trei ani să-i salveze viața frățiorului mai mic

-
//
29.03.2023

Un băiețel de 3 ani a devenit erou după ce și-a salvat fratele mai mic de la moarte! Întregul moment a fost surprins pe cameră, chiar de mama micuților. Femeia voia să filmeze un moment de joacă între cei doi copii, pentru contul său de TikTok, însă totul a fost la un pas să se transforme într-o tragedie.

mamaplus

„Am întors capul pentru o secundă, apoi copilul meu de trei ani i-a salvat viața fratelui său mai mic”, spune mama celor doi copii, încă marcată de cele întâmplate. Ea a explicat că băiețelul ei mai mic s-a înecat cu o bucată de plastic, însă din fericire, fiul ei de 3 ani a reacționat rapid și i-a scos frățiorului sau obiectul de plastic din gură, apoi i l-a înmânat mamei sale, transmite qbebe.ro.

Internauții au fost șocați și, în același timp, impresionați de prezența de spirit și viteză de reacție a copilului de 3 ani:

Felul în care și-a însușit imediat rolul de frate mai mare este uimitor”, a scris cineva.

„Absolut extraordinar. Atenția, maturitatea și responsabilitatea de care a dat dovadă... Este un băiețel incredibil de avansat din punct de vedere emoțional”, a comentat altcineva.

„Wow! Copilul tău mai mic este noroc să aibă un frate atât de grijuliu și responsabil”, a mai scris o persoană.

Din fericire, în această situație, tragedia a fost evitată, însă statisticile arată că în ultimii ani au existat, în total, 2.347 decese prin sufocare la copiii cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani. Recent, o fetiță a murit sub ochii mamei sale după ce s-a înecat cu gustarea preferată, iar în urmă cu aproape 2 ani, un copil de doar 1 an, din județul Bihor, și-a pierdut viața după ce s-a înecat cu o bomboană.