La piaţă a crescut preţul unor legume şi fructe

La piaţă a crescut preţul unor legume şi fructe

-
//
11.09.2017

Prețul la majoritatea fructelor și legumelor care se vînd la piață este în creștere față de săptămîna trecută. Roşiile costă 6 lei kilogramul și mai mult.

La piaţă a crescut preţul unor legume şi fructe

Săptămîna trecută puteau fi cumpătate încă cu 5 lei. Roșiile roz şi galbene costă 15 lei. Castraveții ajung la 10 lei kilogramul, preţ în creştere cu 1 leu faţă de acum o săptămînă. Pentru un kilogram de ardei şi vinete cumpărătorii vor scoate din buzunare cel puţin 10 lei. Săptămîna trecută se vindeau cu 8-9 lei/kg, transmite IPN.

Preţul unui kilogram de gogoșari ajunge şi la 22 de lei, în creştere faţă de săptămîna trecută cînd se vindeau cu 18 lei. Dovleceii se vînd cu 10 lei/kg. Cartofii sînt la prețul de săptămîna trecută – 6 lei per kilogram. Şi varza se vinde la preţul de acum o săptămînă – 5 lei.

Verdeața s-a mai scumpit. Dacă săptămîna trecută legătura de pătrunjel, mărar şi ceapă verde costa 4 lei şi doar la unele tarabe se vindea 5 lei, astăzi 5 lei este cel mai mic preț. Toată vara acestea puteau fi cumpărate cu 2 lei.

Prunele pot fi cumpărate la preţul vechi de 8 lei/kg. Pepenele roșu şi pepenele verde se vînd cu 2 lei şi, respectiv, 4 lei kilogramul. Coarnele se vînd cu 18 lei. Acum o săptămînă acestea puteau fi cumpărate la unele tarabe cu 15 lei kilogramul. Zmeura a ajuns 50 de lei kilogramul şi este tot mai puţină la piaţă. Prețul unui kilogram de struguri este de 10 lei, acelaşi de acum două săptămîni.

Sursa: IPN.md