mamaplus.md

La o grădiniță din Capitală se colectează taxe pentru ca educatorii să nu se concedieze

-
//
04.02.2019

La grădiniță numărul 7 din Capitală sunt colectate constant taxe ilegale, așa cum bugetul instituției acoperă puțin peste jumătate din cheltuieli, iar părinții sunt nevoiți să achite în plus ca cei mici să aibă educatori. Despre asta au aflat zilele trecute ofițerii CNA, care au stat de vorbă cu părinții picilor care frecventează această grădiniță.

mamaplus.md

“S-au solicitat de la părinți câte 50 de lei pentru a face un cadou educatoarei. Ca până la urmă părintele să se apropie de educatoare, aceasta se arate indignată că ce mă luați în râs cu 50 de lei și să meargă deja să strângă câte 100”, spune Ion Pruteanu, Șeful Direcției Educație Anticorupție CAN.

Cei care au copii la grădiniță nr.7 spun însă că sunt gata să scoată din buzunare cât trebuie doar ca educatoarele să se uite măcar cu un ochi la piciul lor.

 ”Noi lăsăm aici copiii și în momentul când îți lași puiul aici te gândești, dai sau nu dai. Dacă nu dai, nu știi care va fi comportamentul cu copilul tău.”

 Iar odată pornită discuția, plângerile au curs gârlă.

 ”De ce părinții trebuiau să strângă bani pentru albituri. Până nu am ridicat întrebarea mai aspru, nu s-a cumpărat? -A coincis dorința noastră cu posibilitatea contabilității.”

 ”De ce se fac licitațiile astea cu detergenți necalitativi.”

 ”Voi nu trebuie să interziceti, voi trebuie să creați condiții care nu o să ducă la aceste acțiuni.”

 ”Problema e în 200 de lei pentru copil. Câți copii sunt în grădiniță, înmulțiți la 200 și iată cât mai trebuie de alocat din partea statului și nu o să strângă aici niciun leu.”

"În ultimii ani, tot ce s-a făcut frumos s-a făcut împreună cu părinții. Sumele alocate din partea statului nu acoperă.Avem grupe frumoase, părinți înțelegători, nu exagerăm”, spune Natalia Bairac, directoarea grădiniței nr. 7.

Părinții mai spun că salariile educatorilor sunt mizere și că sunt nevoiți să vină cu plicuri în fiecare lună ca specialiștii să nu se concedieze.

Sursa: protv.md