La Grădina Zoologică din Chişinău ţarcul cangurilor este mai bogat cu trei pui

La Grădina Zoologică din Chişinău ţarcul cangurilor este mai bogat cu trei pui

-
//
06.04.2016

La Grădina Zoologică din Capitală, primăvara se numără puii de cangur. De mai bine de o lună, familia mamiferelor s-a mărit cu trei membri. Deși sunt încă foarte mici, puii scot deja capul din marsupiul mamei și se bucură de soarele de afară.

La Grădina Zoologică din Chişinău ţarcul cangurilor este mai bogat cu trei pui

Grădina Zoologică din Chișinău găzduiește 16 canguri maturi: treisprezece masculi și trei femele.

"Fiecare femelă a născut câte un pui de cangur şi suntem foarte bucuroşi de acest lucru. Aproximativ trei-patru luni are cel mai mare dintre ei şi în jur de o lună - cel mai mic. Nu pot să vă spun cu siguranţă", a spus reprezentant al Grădinii Zoologice din Chișinău, Vitalii Buşev.

Îngrijitorii susţin că această specie de canguri nu are nevoie de îngrijiri speciale, întrucât s-au adaptat foarte bine la temperaturile din ţara noastră, dar şi la mâncarea de aici.

"În primul rând, îi hrănim cu fân şi crengi de copaci. Le mai dăm ovăz, tot felul de legume, sveclă, morcov, plus hrişcă, orez şi fructe", a specificat Vitalii Buşev.

Și familia maimuţelor Saguin de la menajerie s-a mărit cu încă un membru.

"Pe 23 februarie s-a născut un pui de Saguin. Tatăl său Dobic şi mama sa Kişenya ne-au făcut un cadou. A crescut puţin. A început deja să alerge şi să mănânce singur", a spus un reprezentat al Grădinii Zoologice.

Grădina Zoologică din Chișinău numără circa o mie de animale din 90 de specii diferite.

Sursa: www.prime.md