mamaplus

La doar 13 ani, a amenințat un copil cu cuțitul și riscă să ajungă după gratii

-
//
12.09.2019

Un adolescent de doar 13 ani a fost reținut de polițiștii din capitală și este suspectat de atac tâlhăresc și comiterea unui furt.

mamaplus

Potrivit informațiilor, pe 28 iulie ofițerii au fost alertați de părinții unui copil de 11 ani, comunicând că minorului i-a fost sustras telefonul. La fața locului, s-a stabilit că un necunoscut a amenințat copilul cu un cuțit și i-a luat telefonul mobil în valoare de peste 6000 de lei.

Prin urmare, a fost deschis un dosar penal, iar după investigațiile întreprinse, a fost identificat suspectul în vârstă de 13 ani. Ulterior, polițiștii au stabilit că acesta ar mai fi furat din parcul Valea Trandafirilor un cvadriciclu în valoare de aproximativ 15.000 lei.

Suspectul și-a recunoscut vina în ambele cazuri, comunicând că bunurile sustrase le-ar fi vândut la prețuri simbolice, iar banii i-ar fi cheltuit. Potrivit informațiilor, anterior, acesta a mai fost cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni. Totodată, bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de forțele de ordine și urmează a fi returnate proprietarilor.

Actualmente, minorul este cercetat în stare de libertate pentru tâlhărie și furt. Conform legislației, infracțiunea se pedepsește cu până la 8 ani de închisoare.

Sursa: zugo.md