mamaplus

La Chișinău va fi lansată o platformă municipală de informare pentru refugiații din Ucraina

-
//
14.03.2022

În capitală va apărea o platformă municipală de informare pentru refugiații din Ucraina. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

„Astăzi Primăria Chișinău lansează Help.Chișinău.md - o platformă municipală de informare și ajutor pentru refugiații din Ucraina. Aici atât refugiații, cât și toate persoanele cointeresate pot obține informații veridice oferite de către Primăria Municipiului Chișinău: Centrele de plasament pentru refugiați, asistență medicală, educație, activități pentru copii, locuri de muncă, rechizite bancare pentru donații, lista lucrurilor necesare pentru refugiați, posibilitatea de a deveni voluntar, locuințe oferite în chirie sau gratuit.

Va fi și o conexiune cu platforma elaborată de autoritățile centrale pentru a maximiza efortul ne informare și asistență în acest sens. Platforma va prezenta informație actualizată în funcție de datele noi și necesități, depunem tot efortul pentru ca să gestionăm această situație operativ și să oferim această informație operativ”, a subliniat primarul Ion Ceban.