mamaplus

La Chișinău a început ”lupta” pentru un loc în clasa întâi. Câte cereri au fost depuse până acum

-
//
05.04.2021

În doar cinci zile de când s-a dat startul înscrierii în clasa întâi, au fost depuse peste trei mii de cereri. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău. Înregistrarea se face online, gratuit, pe platforma www.escoala.chisinau.md or https://educatieonline.md

Inițial, părintele trebuie să-și creeze un profil prin care să se autorizeze, apoi alege instituția în care vrea să-și înscrie copilul, aplică cererea, ulterior verifică toate informațiile și la sfârșit trebuie să se prezinte la instituția școlară. Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

Procedura de înscriere în clasa întâi se va desfășura în două etape, prima a început în data de 1 aprilie și va dura până pe 11 iunie. 

În acest interval de timp, va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor. Înscrierea se face pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar în instituția de învățământ din districtul școlar. Documentele pot fi expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ sau pot fi prezentate pe suport hârtie.

Rezultatele primei etape vor fi afișate la data de 11 iunie. Cea de-a doua etapă de înscriere se va organiza în perioada 14 iunie – 30 august. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 30 august.